Het zal nooit meer kaviaar zijn
Marja West en Anna Bontekoe

Het zal nooit meer kaviaar zijn

bolcom.pngPrijs: € 21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis



ISBN: 9789461097378

Uitgever: De Crime Compagnie

Verschenen: 2023

Categorie: Spannende roman

Overige edities:

9789461097606
E-book


Omschrijving:
De Nederlandse Sofia werkt bij een bank in New York. Als ze een klant bewusteloos bij de bankkluisjes in de kelder vindt, neemt ze een gevaarlijke beslissing. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen die ertoe leiden dat Sofia als kok bij een grote maffiabaas gaat werken. Door het bereiden van verrukkelijke maaltijden wint ze het vertrouwen van de topcriminelen en achterhaalt zo hun geheimen. In dit boek vind je naast het spannende verhaal van Sofia en de ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, ook achttien kleurrijke en heerlijke vega(n) recepten.






Oordeel VrouwenThrillers.nl:

Recensie Karin Bisschops op 4 mei 2023:

Marja West werd geboren in Bakkum. In 2015 verscheen haar debuut, de komische thriller Uitgeteld. Deze haalde de longlist van De Diamanten Kogel. Hierna verschenen nog een groot aantal verhalen en thrillers. Onder haar pseudoniem Anna Thomas verscheen een feelgoodserie Nueva Vida, en onder de naam Anna West de psychologische thriller Het spel van leugens. Samen met haar dochter Anna Bontekoe schreef Marja West Het zal nooit meer kaviaar zijn. Anna Bontekoe is werkzaam als receptontwikkelaar, (food) content creator, redacteur, culinair adviseur en cateraar op maat. Naast deze werkzaamheden is ze nu ook auteur. Het idee van Het zal nooit meer kaviaar zijn is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de jaren zeventig over de maffia in New York. 

Sofia slijt haar laatste levensjaren in een hospice en heeft tot nu toe gezwegen over de gebeurtenissen in haar verleden totdat ze Evi, een onderzoeksjournaliste, tegen het lijf loopt. Sofia vertelt haar verhaal hoe ze bij een bank in New York werkte en een klant bewusteloos bij de bankkluisjes in de kelder vond. Daar neemt ze een impulsieve en naar blijkt een gevaarlijke beslissing. Ze wordt ontslagen en vindt werk als kok bij een van de grootste maffiabazen. Langzaam wint ze door haar verrukkelijke maaltijden het vertrouwen van de criminelen en komt ze achter hun geheimen. Evi hoort haar verhalen geïnteresseerd aan en gaat op onderzoek uit om de laatste puzzelstukjes te vinden. 

Het zal nooit meer kaviaar zijn start met een spannende proloog in het jaar 1975 in New York om daarna te verspringen naar de zomer van 2022 in Bussum. Sofia vertelt haar verhaal aan Evi. Dit wordt afgewisseld met de gebeurtenissen uit het verleden in New York. De schrijfstijl van West en Bontekoe is vlot en levendig en ook de humor wordt niet vergeten. De dialogen voelen levensecht en de kookkunsten van Sofia laten het water in de mond lopen. De heerlijke geuren van de gebruikte ingrediënten walmen bijna van de bladzijdes af. Er loopt een stijgende spanningslijn door het verhaal zodat het een must is om verder te lezen en ook de romantiek wordt niet vergeten. De personages worden mensen van vlees en bloed en vooral Sofia en Evi stelen de harten. Sofia heeft geen gemakkelijk leven gehad en Evi worstelt met een minderwaardigheidscomplex. Het zal nooit meer kaviaar zijn zit goed in elkaar, en zijn geen losse draadjes meer aan het einde. Aan het einde geven de auteurs nog een traktatie weg: achttien heerlijke, kleurrijke vega(n) gerechten en een uitleg over de maffia. 

Het zal nooit meer kaviaar zijn is een originele, lekkere, spannende thriller: een combinatie van een kook- en een boeiend boek.

Bezoekersreacties:



Nel (63) op 12 mei 2023:
“ Het zal nooit meer kaviaar zijn “ geschreven door: Marja West & Anna Bontekoe. Bussum zomer 2022. De tweeënzeventigjarige Sophie heeft niet lang meer te leven en woont in een hospice .Daar raakt zij in gesprek met Evi de dochter van een medebewoner. Aan Evi die journalist is vertelt zij haar levensverhaal met de vraag om het na haar dood te publiceren. Evi is niet direct enthousiast maar besluit het toch te doen. Wat er dan volgt is een spannend verhaal wat zich afspeelt rond 1975. Hoe zij in New- York terecht komt in het appartement van haar overleden vader. Doordat zij in haar levensonderhoud moet voorzien gaat zij bij een bank werken. Tijdens het begeleiden van een persoon naar de kluisjes doet zij iets spontaans met verstrekkende gevolgen. Haar baan stopt hierdoor en zij vindt werk als kokkin bij een van de grootste maffiabazen van die tijd, Castellano. Sophie is slim en vertrouwt het allemaal niet en omdat de liefde van de man door de maag gaat probeert zij met haar kookkunsten hem te verleiden tot goede gesprekken waardoor zij meer inzicht krijgt in zijn leven. Niets ontziend gaat de maffia te werk en Sophie is daar getuige van. Als dan de liefde in haar leven komt moet zij een keus maken. Een prachtig kijkje in het leven van Sophie, haar moed, haar twijfels en ook de prijs die zij hiervoor moest betalen. Het is beeldend beschreven, mede door de recepten, deze zie je het als het ware op je bord liggen en met een beetje fantasie kan je het ook nog ruiken. De verhaallijn van het verleden naar het heden gaat naadloos over en is goed te volgen. Er zijn vijfentwintig lange hoofdstukken en bijna allemaal vertelt vanuit het perspectief van Sophie. Dit boek is spannend maar heeft zeker ook een menselijke emotionele kant. De Vega recepten zijn de kers op de taart. Kortom een boek om van te smullen.
Oordeel:

Sofie Ovaere (45) op 11 mei 2023:
Een verhaal om van te smullen! We leren Sofia, intussen 72 jaar oud, en verblijvend in een hospice waar ze tot haar pensioen als kokkin heeft gewerkt. Haar kookkunsten hebben haar in het verleden ook al tot noemenswaardige avonturen gebracht. In het hospice komt Sofia met Evi, dochter van de dementerende buurvrouw, en journaliste, in gesprek. Evi zit in een dipje, op professioneel vlak en haar zelfvertrouwen staat op een laag pitje. Beide dames hebben wel nood aan een goed gesprek en Sofia ziet misschien wel een kans om een niet opgeloste zaak af te ronden en enplus Evi een boost in haar journalistieke carričre te geven. Zo vertelt Sofia voor de allereerste keer over haar verleden.. net voor het overlijden van haar mama ontvangt ze een brief van haar pa die inmiddels in New York woont maar nooit niks van zijn vaderschap heeft aangetrokken.  Ondanks dat ze haar pa niet kent besluit ze hem toch te gaan opzoeken..wat ze niet zag aankomen is dat haar vader binnen de kortste keren ook komt te sterven. Ze erft het huis en besluit een nieuw leven op te bouwen in New York. Al snel krijgt ze een job als kluis bewaarder. Op een dag komt een man onwel bij het bezoek aan zijn kluis, Sofia biedt eerste hulp aan en vindt daarbij belangrijke documenten. Door deze gebeurtenis verliest Sofia haar job bij de bank en besluit als kokkin te gaan werken. Undercover weliswaar en niet toevallig bij een maffiabaas waar ze hoopt meer duidelijkheid te krijgen over de toch zo moeilijk te ontcijferen documenten.. pas dan ga je op het puntje van je stoel zitten! Via Vrouwenthrillers kreeg ik de kans om als recensent het boek van Marja West & Anna Bontekoe "Het zal nooit meer kaviaar zijn " te lezen. De combinatie van recepten en leuke intro trok mijn aandacht. De cover voorspelde een luchtige chicklit maar wat een spanningslijn!! Het boek leest als een vaart.. meteen wordt je in het verhaal meegetrokken en kruip je in de huid van het personage van Sofia die heel beeldig wordt omschreven. Wat heb ik genoten van dit boek! Als enig negatieve puntje: wat spijtig dat het boek zo snel uit was.. ik dacht nog een 70 tal pagina's te gaan maar dan kwam ik bij de recepten..die het dan ook terug goedmaken. Wederom..om van te smullen!
Oordeel:

Margje V (52) op 2 mei 2023:
Het zal nooit meer Kaviaar zijn - Marja West en Anna Bontekoe Schrijvende moeder Marja West en kokende dochter Anna Bontekoe presenteren een kookboek en maffia thriller ineen. Een prachtige cover en een mooi groot formaat. Dit is natuurlijk vanwege die geweldige Recepten die prachtig afgebeeld achterin het boek staan. Chef Bontekoe doet haar naam eer aan. In de jaren zeventig werkt Sofia bij een bank in New York. Als daar op een dag een klant in de kluis neervalt komt Sofia in de problemen. Om deze op te gaan lossen gaat ze bij een maffiabaas werken als kok. Ze kookt heerlijke maaltijden en wint het vertrouwen van haar werkgever Castellano. Een van zijn loopjongens vertrouwt Sofia niet en het wordt dan ook erg spannend of hij haar kan ontmaskeren. Het zal nooit meer Kaviaar zijn is een geweldige combinatie van heerlijk Italiaans eten en maffiapraktijken. Wat een genot is het om dit boek te lezen. Dat er ware gebeurtenissen tussen zitten maakt des te interessanter. Het is spannend, heeft inhoud en het water loopt je ondertussen ook nog eens in de mond. Dikke vijf sterren.
Oordeel:


Meer bezoekersreacties op Het zal nooit meer kaviaar zijn...

Pas verschenen >
In jouw schaduw

In jouw schaduw
Corine Hartman

Loepzuiver

Loepzuiver
Karin Slaughter

Prima Facie

Prima Facie
Suzie Miller

Wolfskinderen

Wolfskinderen
Vera Buck

De cocktailparty

De cocktailparty
De Moordwijven

Spoorloos

Spoorloos
Suzanne Vermeer

De Japanse weduwe

De Japanse weduwe
Annette van Luyk

Website Security Test