Welke chocoladesmaak is jouw favoriet?
Door: Marelle Boersma op 1 februari 2019

Marelle Boersma is altijd druk bezig met van alles dat met schrijven te maken heeft.
  
Haar eerste ik-vertrek-thriller Chateau de Provence is een groot succes en de volgende ik-vertrek-thriller Ciao Sicilia verschijnt deze maand. Het is niet voor niets dat Marelle Boersma een ik-vertrek-thriller heeft geschreven. Zij weet als geen ander hoe het is om een bestaan elders van de grond af op te bouwen. In 2015 vertrok ze met haar vriend Jan naar Portugal om daar schrijfvakanties te organiseren. Ze kochten een quinta in het achterland van de Algarve. Daar helpt Marelle beginnende auteurs met schrijven terwijl Jan zorgt voor overheerlijke gerechten met producten van het land.

In haar maandelijkse column vertelt Marelle over haar schrijfbelevenissen...







Ik hoor je denken: ‘Wat heeft chocola nou met thrillers te maken?’ Nou, in mijn geval alles. Best grappig dat de chocola steeds weer op mijn schrijfpad komt. In mijn thrillers Complex en Schaduwspelen was de hoofdpersoon, de journaliste Fenna, een chocoholic. Ik heb haar nog een klein rolletje gegeven in mijn latere boek Vals Alarm. Misschien wel omdat ik toch weer even in die heerlijke chocoladesfeer wilde zitten tijdens het schrijven. Toen al werd mij steeds de vraag gesteld: welke chocoladesmaak is jouw favoriet? 

Op dit moment is een aantal lezers in de leesclub van Vrouwenthrillers mijn nieuwe thriller Ciao Sicilia aan het lezen. Erg leuk om niet alleen oppervlakkig over mijn boek te mogen praten, maar echt de diepte in te gaan, omdat iedereen het boek nu gelezen heeft. Ik hoef niet bang te zijn om spoilers weg te geven. Ik ga je niet vervelen met de reacties op het boek, die jubelberichten lees je vast en zeker binnenkort op diverse boekensites. Deze ene vraag til ik er wel even uit : ‘Ben je ter plaatse onderzoek gaan doen, om te kijken hoe de huizen eruit zien en hoe de chocolade smaakt?’  

Daar was-ie weer: chocola! Ja natuurlijk heb ik dat gedaan. Dat is altijd mijn favoriete research: de smaken en geuren van het land en specifiek van de streek waar het verhaal zich afspeelt. In de Provence was dat natuurlijk de lavendel (kun jij je voorstellen hoe het geurt in het lavendelmuseum?) En nu mocht ik losgaan in een echt Siciliaans dorpje dat wereldberoemd is om zijn chocola! Een echte mazzelbibs dus, ook al heb ik dat natuurlijk zelf uitgezocht 😉 Ze verkopen in dat specifieke dorpje wel vijftig verschillende smaken. Rodewijnchocola heeft echt een nasmaak van rode wijn, vanillechocola ademt die zoete vanillegeur, en ik weet nu ook waarom er zeezout aan de caramel-zeezoutchocola wordt toegevoegd. Echt heel leerzaam. Maar vooral die rodewijnchocola is heul errug lekkerrrr!  

Weet je wat nu zo leuk is? Ik deel veel van de achtergronden die ik al met de leesclub heb gedeeld ook op mijn website. Bijvoorbeeld in welk dorpje het verhaal speelt (nee, staat niet in het boek) en of ik daar werkelijk heb rondgelopen door die straatjes, over de chocola, en straks plaats ik zelfs recepten van typisch Siciliaanse recepten. Gisteren heb ik al wat geschreven over de chocola. Maar wat nog niemand heeft gevraagd: wat is er nou zo bijzonder aan die chocola? En wat heeft dit met het vertrek van Anne naar Sicilië te maken? 

Wil je de achtergrondinformatie volgen, kijk dan op https://marelleboersma.nl/ciao-sicilia/ 
Ik denk dat het verhaal dan nog meer gaat leven! Ssttt… ik denk namelijk zelf dat ik Anne daar heb zien rondlopen…

Marelle Boersma

De volgende ik-vertrek-thriller Ciao Sicilia verschijnt 13 februari 2019



Bezoekersreacties:
Website Security Test